Laat uw auto reinigen of onderhouden bij Stouten Middelburg

Stouten biedt een breed scala aan behandelingen voor uw auto aan. Neemt u gerust contact met ons op als u hier vragen over hebt of een afspraak voor wilt inplannen. Wij zijn u graag van dienst!

Voorwassen

Uw auto wordt volledig ingeschuimd met een ph-neutrale shampoo, die het grove vuil insluit. Op deze manier wordt reeds een groot gedeelte van het vuil verwijderd, om zo de kans op extra krassen tijdens het wassen te minimaliseren.

Reinigen velgen, banden en wielkasten

De banden en wielkasten worden ingespoten met een allesreiniger, terwijl het vuil losweekt worden de velgen met een zuurvrije velgenreiniger en diverse borstels aan zowel binnen- als buitenzijde schoongemaakt. Aansluitend wordt alles met een hogedrukreiniger op 60°C afgespoeld.

Wassen

Bij een periodieke wasbeurt gebruiken wij een ph-neutrale shampoo voorzien van additieven om zo de eerder aangebrachte beschermlaag te voeden en onderhouden wat de levensduur aanzienlijk verlengt.

Klei

Zelfs na een intensieve wasbeurt blijft er restcontaminatie op de lak aanwezig. Denk hierbij aan teerspetters, hars, insectresten en industriële vervuiling. Door met speciale klei diverse malen over de lak te wrijven, ontstaat een glad oppervlak. Aansluitend wordt het voertuig nogmaals gewassen.

Lakmeting

Na het wassen en gebruik van de klei kunnen we eigenlijk pas goed de staat van de lak beoordelen. Met een lakdiktemeter wordt per paneel de dikte van de lak op meerdere plaatsen gemeten en in kaart gebracht. Eventuele herspoten delen komen zo ook aan het licht. Lakmetingen zijn bijzonder belangrijk: de dikte van de lak bepaalt namelijk de mate waarin een correctie aan de lak kan worden uitgevoerd.

Polijsten

Afhankelijk van de staat en dikte van de lak kunnen wij een lakcorrectie uitvoeren om zo lichte tot zware krassen uit de lak te polijsten. Vaak zijn meerdere polijstsessies noodzakelijk om het best haalbare resultaat te bereiken.

Lak voeden

Na het polijsten is de toplaag van de lak als een spiegel, echter de dieper gelegen lak behoeft ook aandacht. Door onder andere het gebruik van alkalische shampoos en UV-straling wordt deze schraal en verkleurt deze. Door met een glaze oil de lak na te bewerken, wordt deze dieper gelegen lak gevoed, wat resulteert in een vollere kleur en diepere reflecties.

Lakverzegeling

Als finishing touch wordt de lak verzegeld met een hoogwaardige wax. U hebt de keuze uit 3 soorten: Flon lakpantser, synthetische sealant en een carnauba wax. Alle drie met hun eigen specifieke kenmerken en levensduur. Tevens is het mogelijk om meerdere lagen aan te brengen. Wij adviseren u graag bij uw keuze.

Kunststof en banden voeden

Kunststofdelen en banden drogen na verloop van tijd uit en verliezen hun kleur. Door het aanbrengen van een dressing worden deze weer gevoed, waardoor de originele kleur weer terugkeert.

Velgen wax

Om te voorkomen dat remslijpsel inbrandt op uw velgen, kunnen wij deze beschermen met een hittebestendige wheelwax. Op verzoek kunnen wij ook de binnenzijde van uw velgen behandelen.

Automatten reinigen

Het eerste vuil wordt bij het instappen opgevangen door de automatten. Zeker in de natte wintermaanden nestelt het vuil zich tot aan de kern. Door een vezeldiepe reiniging worden uw automatten weer als nieuw. De mat aan de bestuurderszijde heeft het zwaar te verduren, vaak vertoont deze als eerste slijtageplekken. Voor een scherpe prijs kunnen wij nieuwe automatten op maat leveren.

Luchtspuit

Met behulp van een compressor en een speciaal voor auto’s ontwikkelde luchtspuit worden kieren en naden, luchtroosters en stoelgeleiders schoongeblazen.

Stofzuigen

Het complete interieur wordt grondig behandeld met een krachtige stofzuiger. De kofferbak, de ruimte voor het reservewiel, de voorstoelen, de achterbank en opbergvakken komen allemaal aan de beurt.

Vlekken verwijderen

Stoffen bekleding heeft de negatieve eigenschap om vuil te absorberen. Alleen het oppervlak reinigen volstaat in de meeste gevallen niet. Door een vezeldiepe reiniging wordt ook de dieper gelegen vervuiling verwijderd, waardoor het vaak mogelijk is om oude hardnekkige vlekken te verwijderen.

Leer behandeling

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heeft leren bekleding wel degelijk onderhoud nodig. Leer is een natuurproduct en droogt op den duur uit. Daardoor ontstaan er haarscheurtjes in het leer. Nadat het leer gereinigd is met een ph-neutrale leerreiniger, wordt er een leerdressing aangebracht met een matte afwerking.

Geurneutralisatie

De definitieve verwijdering van een vervelende doordringende geur begint bij het opsporen en wegnemen van de bron. Dit gebeurt door een vezeldiepe reiniging van bekleding, hemel- en vloerbekleding. Aansluitend volgt een antibacteriële behandeling van het complete interieur. Tot slot wordt er een vaportek-apparaat in het interieur geplaatst, welke op biologische wijze de geur definitief verwijdert.

Airco reinigen

Een airco is een bron voor bacteriën, schimmels, nicotine, pollen en andere organismen. Als deze organismen in het kachelsysteem actief zijn, zullen deze een vervelende geur afgeven. Behalve de geur kan een vervuild aircosysteem tot branderige ogen of verkoudheid leiden. Door de airco te reinigen worden deze organismen tot in de verdamper afgebroken en vernietigd, zodat uw aircosysteem weer geheel gedesinfecteerd is. Een onmisbare stap in het definitief verwijderen van vervelende doordringende geuren. Optioneel is het mogelijk om tevens het interieurfilter te vervangen. Dit wordt vaak vergeten, maar is wel belangrijk.

Dashboard en ramen

Alle kunststofdelen zoals het dashboard, deurbekleding en opbergvakken worden gereinigd met een allesreiniger. Na het reinigen worden de kunststofdelen gevoed met een dressing met een matte afwerking. Ook de ramen worden streeploos gereinigd.

Occasions?

Bent u opzoek naar premium jonggebruikte autos, dan bent u bij Qoets in Utrecht aan het juiste adres. Qoets staat bekend om zijn uitmuntende service en reputatie in de autobranche. Zij leveren de volgende merken:

  • BMW
  • Audi
  • Volvo
  • Porsche
  • Mini
  • Mercedes
  • Land Rover

kijk voor meer info op de website van Qoets.nl